ONSDAG 29 AUGUSTI 2018

Dags att fira Hornborgadagen

Sensommar vid Hornborgasjön betyder att det är dags att fira Hornborgadagen. Det blir tipspromenad, fåglar, svampar och lokala föreningar. Nytt för i år är att vi bjuder in lokala matproducenter, för att hylla den nära maten. Det blir alltså både gott, lekfullt och naturvackert när denna folkfest i år går av stapeln på söndag den 2 september kl. 10-16.

Hornborgadagen arrangeras traditionsenligt, på Fågeludden vid naturum Hornborgasjön, första helgen i september. Det är en händelserik dag och har man inte tagit sig ner till sjön tidigare i år så är det dags att passa på.

Nytt i år är samarbetet med Reko-ring. Fenomenet startade på Facebook och har på bara några få år vuxit sig stort med tusentals medlemmar. Genom dessa grupper kan producenter och konsumenter komma i kontakt och handla varor som är i säsong. På en utsatt tid och plats träffas man sedan och gör upp affären och på söndag är denna plats Fågeludden.

– Det känns väldigt spännande att genom samarbetet med Reko-ring få in mer lokala producenter under Hornborgadagen. Den här dagen handlar om att visa upp bygden och inbjuda till möten mellan människor och natur, säger Sofie Stålhand, naturumföreståndare.

Besökare kan innan söndag gå in på Reko-ring Skövde via Facebook och bli medlem. Där kan du se vilka producenter som deltar under dagen, vilka varor de erbjuder och tryggt lägga din beställning.

– Tycker man att beställning på Facebook känns komplicerat så kan man även bara dyka upp och handla av det som producenterna tagit med extra, men då är det först till kvarn, fortsätter Sofie.

Hornborgadagen lockar årligen hundratals människor som kommer för att delta i aktiviteter, fika och vistas i det vackra kulturlandskapet som omger sjön. Under dagen deltar flera olika lokala föreningar för att visa upp sin verksamhet. Dessutom håller självklart Café Doppingen öppet för mat och fika hela dagen.

Varmt välkomna till Hornborgadagen den 2 september kl. 10-16

Pressmeddelande från: Länsstyrelsen Västra Götalands Län