MÅNDAG 20 AUGUSTI 2018

Upplev historiens vingslag på Arkeologidagen

Vandra bland gravfält och runstenar. Hör om fantastiska fynd och otroliga upptäckter. Bli arkeolog för en dag. På söndag den 26 augusti är det möjligt! Det är dags för Arkeologidagen 2018. Runt om i hela Sverige arrangeras då aktiviteter på temat arkeologi och historia dit alla är välkomna. Ta reda på vad som händer nära dig!

Arkeologidagen är den årligt återkommande temadagen där fokus ligger på förhistoria. Den äger alltid rum sista söndagen i augusti och samordnas av Riksantikvarieämbetet. Syftet med dagen är att engagera och stimulera till vidare kunskap om arkeologi och dess möjligheter liksom att låta besökare uppleva och utforska fornlämningar och förhistoriska miljöer "på riktigt"!

Årets dag bjuder på närmare 60 arrangemang runt om i hela Sverige, från Lappland till Skåne. Det blir allt ifrån föredrag, guidade visningar och vandringar till prova på och andra kreativa aktiviteter för såväl stora som små.

Arrangemangen är öppna för alla och det kostar inget att vara med, utom i de fall ordinarie entréavgift tas ut. Aktiviteterna genomförs av engagerade arkeologer, museer, fornbyar, organisationer och andra kulturhistoriska aktörer runt om i Sverige. Arkeologidagen är i år också en del av Europaåret för kulturarv 2018. Mer information finns på https://www.raa.se/evenemang-och-upplevelser/upplev-kulturarvet/arkeologidagen/.

Ta reda på vad som händer nära dig!

Pressmeddelande från: Riksantikvarieämbetet