TORSDAG 16 AUGUSTI 2018

Gott samarbete bakom succéevenemanget

Den sista sommarkvällen för året bjöd på en brakande schlagerfest, folkvimmel och fantastisk stämning. På scenen under kvällen stod Nanne Grönvall, Lasse Holm och Septemberfamiljen. Konferencier var Andreas Ljung, som under kvällen även delade ut Mats Ljungs Tôrparpris. Priset gick i år till Jonas von Essen, minnesmästaren och Jonna Sandén, från musikalen Mamma Mia.

– De tre sommarkvällarna har verkligen blivit fullträffar. Det är underbart att träffa så många som vill njuta av arrangemanget och som passar på att prata med oss i tältet, säger Ann-Mari Engh från turistbyrån, Skara kommun.

Sommarkvällarna arrangeras av föreningen Mega tillsammans med Skara kommun som huvudsponsor. Många företag och föreningar i kommunen går också in och sponsrar kvällarna eller hjälper till vid evenemangen, allt för att kunna erbjuda tre fullmatade konserter helt gratis för besökaren.

– Det goda samarbetet mellan kommunen och Mega har gjort det här evenemanget till en succé. Det gör mig stolt över vad Skara kan leverera genom att jobba ihop: kommunen och näringslivet. Ett stort tack till alla som varit med, publik, sponsorer, idrottsföreningar och de som jobbat med evenemangen. Nu börjar vi snart planera inför 2019 års sommarkvällar, säger Peter Blom, kommunikationschef i Skara kommun.

Nanne och Lasse drog rekordmånga besökare

– Många från både Skara och utanför tog sig till Djäknescenen på onsdagskvällen och stämningen var helt fantastisk. Vi hade ungefär 2000 besökare, vilket är något fler än de tidigare sommarkvällarna. Det är härligt att se när människor trivs – det här gör vi om, avslutar Peter Gustavsson projektledare på Mega.

Pressmeddelande från: Skara kommun