TORSDAG 5 JULI 2018

Stulna konstverk i Skara

Två konstverk i centrala Skara är stulna. Statyerna "Flickan med boken" och "Damen vid dammen" försvann någon gång mellan torsdag eftermiddag och tisdag morgon. Nu behöver kommunen allmänhetens hjälp med att försöka få tillbaka konstverken.

Under onsdagsmorgonen uppmärksammade en anställd inom kommunen att två av statyerna utanför gamla biblioteket var borta. Statyerna "Flickan med boken" av Brita Nehrman och "Damen vid dammen" av Ansgar Almqvist har stått utanför biblioteket i många år.

- Vi vill göra allmänheten uppmärksamma på händelsen och förhoppningsvis förhindra att konstverken säljs vidare, säger Peter Blom kommunikationschef i Skara kommun.

Efter att händelsen uppmärksammat och polisanmälts gjordes en inventering av alla statyer och konstverk i kommunen för att säkerställa att inget mer blivit stulet.

- I dagsläget är det två konstverk som blivit stulna och vi hoppas verkligen att det stannar där. Personal från Service och Teknik har under onsdagen säkerställt monteringen på resterande konstverk och statyer ute i kommunen, fortsätter Peter.

Värdet på de två stulna statyerna är svårt att uppskatta, men de har ett symboliskt värde för Skara kommun och för Skaraborna som är ovärderligt. Därför behöver kommunen all hjälp de kan få för att försöka få tillbaka konstverken. Om någon sett eller hört något så tveka inte på att höra av er till polisen på 114 114.

Pressmeddelande från: Skara kommun