ONSDAG 4 JULI 2018

Edith Piaf - allsång och blues i Götene på söndag

I Götene Fornpark på söndag kväll den 8 juli, kl. 18.00, blir det ett musikprogram av annorlunda slag men med välkänd musik. Då kommer skådespelerskan Eva Enderlin från Schweiz till Götene. Hon är känd i sitt hemland for sina sång- och teaterprogram och med mycket Edith Piaf på sin repertoar. Hon har också annan musik som hon mest framför på franska. Hon gästar Götene några dagar under sin resa i sydsverige .

Att hon kommer till Götene beror på att hon inbjudits av Leif Olsson, de har vid flera tillfällen samarbetat, t ex då han satte upp två pjäser av Strindberg i Zürich, där Eva kommer ifrån, samt i Basel.

Söndagsprogrammet arrangeras av Leif Olsson, som utlovar mycket sång, särskilt Edith Piaf, samt andra visor, och lite allsång, men också en hel del skrönor samt lite blues. Några västsvenska musiker medverkar, bl.a. ett bluesband, "Beyond Rust". Men tyngdpunkten i programmet är Eva Enderlins sång.

Hon är en fin tolkare av Edith Piaf, säger Leif Olsson, och samtidigt är hon en av de mest fantasifulla och kreativa skådespelare jag regisserat, hon har en speciell närvaro och en varm humor. Jag blev verkligen glad när hon nyligen berättade att hon kunde komma hit och att hon kunde ställa upp i ett musikprogram. Jag själv kommer kanske att sjunga någon av mina svenska översättningar av franska visor.

Publiken bör ha med eget fika samt passande kläder för en svensk sommarkväll, utomhus. Entré:50 kr. I händelse av ruskväder kan programmet ev hållas inomhus, i stora salen på Helengården. Detta kommer i så fall att anslås i Fornparken.

Bokningar och info: Leif Olsson e-mail:leifol@yahoo.com

Ett samarbete mellan Jazz i Götene och Studiefrämjandet.