FREDAG 29 JUNI 2018

Välkomnar till tre motorfyllda dagar

Den första veckan i juli förväntas Lidköping besökas av bilentusiaster från stora delar av världen, när det återigen är dags för Power Big Meet, på Hovby flygplats.

Samordningsledaren Lars Svensson är förväntansfull och glad över att Lidköpings kommun återigen är platsen för utomhusträffen Power Big Meet och den lokala föreningen ACCS Lidköpings cruisingkvällar.

”Detta är evenemang som skapar förväntningar och engagemang i hela kommunen, både hos invånare och besökare. Det är därför det är så fantastiskt roligt att än en gång få chansen att bli en del av ett sådant välkänt och välbesökt evenemang”, säger Lars.

Ett evenemang där besökare från grannkommuner, flera delar av Sverige och världen träffas, umgås och trivs över generationsgränserna genom sitt gemensamma intresse för amerikanska nostalgibilar.

”Min förhoppning är att besökarna som kommer till Lidköping dessa dagar, får mersmak och vill upptäcka mer av vårt område under sitt besök eller återkomma framöver för att göra det, säger Anna Ohlin Ek, tf VD Destination Läckö Kinnekulle, som bland annant kommer att finnas på plats på Hovby flygfält tillsammans med turistorganisationerna i Vara, Skara, Grästorp och Essunga.
”Förra året noterades besökare från ett 40-tal länder på Hovby, detta har vi i år mött upp med att översätta och samla information om både evenemanget, besöksmål och övriga aktiviteter som finns i hela Västra Skaraborg både inför, under och efter själva Power Big Meet, för att locka besökarna att stanna längre och upptäcka mer av vår destination”.

”Ett fantastiskt sätt att visa upp Lidköping är via cruisingen”, säger Anna om cruisingen.
Tre kvällar i rad har man möjlighet att köra cruisingsträckan, som går längs med Vänerns strand, Lidan, torget, Gamla och Nya staden i centrum. De som istället väljer att beskåda de vackra bilarna från vägkanten, har en mängd olika miljöer att välja mellan. Allt ifrån stadskärnan, till parkmiljöer och sjönära alternativ finns. Man väljer själv om man vill ta med sig en campingstol eller en picnicfilt eller om man föredrar att stå upp.

”Lidköpings engagerade och drivna föreningsmänniskor gör under dessa evenemang en fantastisk insats, säger Lars och fortsätter ”Dom gör i stort sett allt ifrån att vara värdar under cruisingarna, stötta upp vid de avstängda vägarna, till att hjälpa till med vissa delar av städningen. Utan deras medverkan hade evenemang av denna storleken inte varit genomförbart”, avslutar Lars som ser fram emot de kommande dagarna och hoppas att både invånare och besökare får riktigt trevligt.

Pressmeddelande från: Lidköpings kommun