TORSDAG 28 JUNI 2018

Enduro-EM till Skövde i augusti

Helgen 10-12 augusti anordnas EM i Enduro i Skövde. Målet är att locka 200-300 utövare och 20 000 åskådare. Nu börjar planerna ta form på allvar för sommarens stora motorfest i Skövde.

Det är den lokala klubben FMCK Skövde som tillsammans med SVEMO och Next Skövde har lyckats få en av fyra deltävlingar av EM i Enduro förlagd till Skövde. Tidigare i år har tävlingar körts i Italien och Rumänien och säsongsfinalen kommer att gå i Polen.

- Vi är jätteglada över att få möjlighet att visa upp Skövde för Enduropubliken och enduro på den här nivån för Skövde och Skaraborg, säger Jesper Eriksson på FMCK Skövde och fortsätter: - Vi har jobbat för det här i flera år. Efter lyckade SM-arrangemang har vi nu på nytt fått förtroendet att arrangera en internationell tävling i Skövde. Senast det skedde var 2004.

Det kommer att komma totalt 200-300 förare från 15-20 nationer till tävlingen. EM-byn kommer att byggas upp på Arenaparkeringen dit de internationella teamen kommer att börja anlända redan under onsdagen.

Tävlingen startar med en prolog på Arenaparkeringen på fredag kväll. Tävlingen fortsätter på lördag och söndag med tre delprov – det första i slalombacken, det andra på Cementas område och det tredje på Försvarsmaktens område. Förarna kommer att åka en slinga mellan dessa platser. Varje dag gör varje förare tre varv.

- Det kommer att bli en speciell tävling för det är ovanligt med en så stadsnära placering, säger Robert Svensson från SVEMO.

Det blir verkligen ett stadsnära evenemang då arenaparkeringen ställs om till EM-by under fem dagar. I princip alla tävlande kommer att bo på området. Förutom tävlingar blir det utställning, uppvisningar och andra aktiviteter. Hela området är öppet för allmänheten med gratis tillträde.

- När det sker evenemang av den här storleken i Skövde vill vi att de ska göra avtryck i staden och därför har vi velat få till en stadsnära tävling, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde och fortsätter: - Nu hoppas vi att Skövdeborna och Skaraborgarna strömmar till och passar på att få se Enduro i världsklass.

Pressmeddelande från: Next Skövde