ONSDAG 20 JUNI 2018

Sommarkväll i Råbäcks Hamn

Under året har två projekt växt fram. Dels Epokresan - i geologins fotspår på Kinnekulle som drivs av Destination Läckö-Kinnekulle AB som har som mål att knyta samman destinationen Kinnekulle under ett gemensamt tema. Det andra projektet heter Platåbergens Geopark och har som mål att platåbergslandskapet som är unikt i vårt område ska ansöka om och bli en av UNESCO utsedd global geopark. Under året har också Råbäcks Mekaniska Stenhuggeri blivit utsett till Årets Arbetslivsmuseum 2018.

Destination Läckö-Kinnekulle, Platåbergens Geopark samt Stenhuggeriets vänner vill för att fira detta och uppmärksamma projekten bjuda in till en härlig sommarkväll i Råbäcks hamn lördagen den 30 juni.

- De båda projekten samt verksamheten i Råbäck har ju mycket starka beröringspunkter varför att göra ett större evenemang tillsammans istället för varsitt mindre kändes självklart, poängterar Elin Sjöstedt, Destinationsutvecklare på Destination Läckö-Kinnekulle.

Ambitionen med evenemanget förutom att uppmärksamma det som nämnts är att använda den fantastiska plats som Råbäcks hamn är på ett lite nytt sätt genom att bjuda in till en trevlig kväll där

- Underrubriken för evenemanget som sammanfattar innehållet är ”musik, mat och mingel", berättar Eric Julihn, ordförande för Stenhuggeriets vänner.

Programmet inleds kl. 17 med visningar av Stenhuggeriet och möjlighet att genom Viltmats BBQ-vagn köpa såväl viltkebab som kaffe och hembakat. Lite senare börjar programmet från scenen där vissångerskan Hanna Sundblad underhåller tillsammans med musikerna Mikael Dalemo och Johan Sundström. Under kvällen kommer även Claes Astin att kåsera om händigt folk och man får även möjlighet att gå en tipspromenad.

- Förutom detta är kvällen också föremål för boksläpp av den nya boken ”Råbäcks Mekaniska Stenhuggeri - ett industriminne på Kinnekulle” som är skriven av mig Eva Björkman och Eric Julihn. Boken berättar om stenhuggeriets tusenåriga historia på Kinnekulle, om bergets geologi och naturligtvis om Råbäcks stenhuggeri, avslöjar Eva Björkman, sekreterare i Stiftelsen för Råbäcks Mekaniska Stenhuggeri.

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB