SÖNDAG 27 MAJ 2018

Naturfotograf höll vernissage på Hellekis Säteri

När "Ramslökens dag" firades i går på Kinnekulle sken en strålande sol över bygden och Munkängarna fylldes av besökare som ville insupa den karakteristiska doften av ramslök och beskåda formidabla hav av vita ramslöksblommor. Under dagen kom mängder av besökare till Kinnekullebygden som nu i försommartid verkligen visade upp sin natur när den är som allra vackrast. I stora växhuset på Hellekis Säteri bjöds det på vernissage av utställningen "Möten i Nordisk Natur".

Fotografen Lars Olsmark har haft flera omskrivna och välbesökta utställningar under åren, och här i den underbara miljön i växthuset valde han att ställa ut några av sina bilder från Kinnekulle och resor i norden. Utställningen "Möten i Nordisk Natur" är även namnet på Olsmarks första fotobok som tagits fram i samband med utställningen och som fanns att köpa på plats.Växthuset gjorde verkligen skäl för sitt syfte denna dag, det var nästan en tryckande tropisk hetta där inne där Olsmarks imponerande och vackra bilder hade hängts i den solljusa utställningslokalen. Under dagen kom över 500 besökare för att beskåda hans foton och kanske köpa ett signerat exemplar av boken "Möten i Nordisk Natur".

Du som missade första dagen har fler möjligheter att beskåda Lars Olsmarks bilder då utställningen är öppen varje dag kl. 11-17 fram till den 14-:e juni.

Lars Olsmarks hemsida: www.olsmark.se