ONSDAG 23 MAJ 2018

Kärleksfulla Lidköping 2018

Drop-in—vigslar, danskurs, biovisning, nyheten - godisjakt samt fjolårets populära skattjakt efter lyxiga paket gömda i centrum, är bara ett axplock av vad Kärleksfulla Lidköping har att erbjuda lördagen den 26 maj.

Evenemanget är inne på sitt nionde år och har inför 2018 utvecklats och skapat ett större samarbete med nya aktörer. Det är Destination Läckö-Kinnekulle AB, Handelsrådet i Lidköping, Tillväxt Lidköping samt eventbolaget Laurell Weddings som står bakom arrangemanget.

En av nyheterna i år är godisjakten som riktar in sig på de allra minsta. Vi vill hitta på något för de barn, "småsyskon", på 3-6 år, som ännu inte får medverka under klassfotbollen. Hemköp sponsrar med godispåsar och Br-leksaker tävlar ut ett sommarpaket!

- En annan stor del i evenemanget är fjolårets populära ”Skattjakt i Kärleksfulla Lidköping” där lyxiga och romantiska presenter som skänkts från flera företag i Lidköping kommer att gömmas i centrala delar av staden. Lördagen den 26 maj kl.10.00 släpps ledtrådar som hittas på Facebook eller kan hämtas på papper vid Destination Läckö-Kinnekulles tält på Iqbal-torget. Dessa ledtrådar leder fram till ca 20 olika platser, både inomhus och utomhus, och vi lovar att man inte kommer bli besviken på innehållet! Varje paket har ett värde mellan 500-1.500kr, berättar Lizette Laurell, projektledare och ägare av Laurell weddings.

- Det är så otroligt roligt att fler företag engagerat sig i skattjakten i år, och det har lett till att vi också behövt tacka nej till gåvor i år, fortsätter Lizette.

Den som vill lära sig att dansa, eller bara njuta av ett dansuppträdande, kan komma till Iqbal-torget 12.00 och lära sig bugg under ledning av Thim Karsmo från Independance Academy.

Traditionsenligt finns även möjlighet till Drop-in-viglsar under Kärleksfulla Lidköping. Rådhuset på torget öppnas upp för de som vill gifta sig borgerligt, och S:t Nicolai kyrka erbjuder kyrkliga vigslar. Oavsett vilken plats brudparen väljer finns musiker, vittnen, vigselförrättare eller präst på plats för att göra stunden oförglömlig.

Evenemanget har även utökats genom samarbeten med några av Lidköpings restauranger och caféer som erbjuder ”Ät 2 betala för 1” och butiker har fina erbjudanden samt något gott att bjuda på!

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB