LÖRDAG 5 MAJ 2018

Glimtar från Vårrundan Kinnekulle

Idag startade Vårrundan på Kinnekulle och man kunde väl knappast ha fått bättre väder, strålande solsken med sommarvärme och en natur som bjöd på skirande grönska, hav av vitsippor och en förförisk doft av ramslök.


Falkängen i Hällekis lockade som vanligt många besökare under dagen.

Som vanligt var det samlingsutställning i Österplana kyrka, där årets aktörer, 76 till antalet, hade möjlighet att presentera sin verksamhet. Hit åkte många Vårrundebesökare som första anhalt för att få en överblick av utbudet och välja vilka aktörer man skulle besöka under dagen.


Föreningen Gracious N.G. School hade en utställning i Växthuset på Hellekis Säteri där man visade upp alster från elever upp till 15 år från en skola Arusha i Tanzania som man stöder.


Från att ha varit ett lokalt arrangemang på Kinnekulle har nu Vårrundan med åren expanderat och nu finns även aktörer i området Årnäs, Holmestad, Lundsbrunn, Götene och Källby.


Akryl och akvarell av Caroline Walker i Växthuset, Hellekis Säteri

Under dagen ökade trafiken rejält på vägarna i området och hos många aktörer var det stundtals svårt att hitta parkering. Mat och fikaställen runt Kullen var välbesökta när och personalen fick fullt upp med att servera alla tillströmmande gäster.


I Medelplana bygdegård hängde det många spännande och vackra bilder från Bildgruppen 4780.

Vårrundan på Kinnekulle är ett koncept som slagit väl in och lockar allt fler och fler besökare för varje år, och utöver alla aktörer så finns ju faktiskt även möjligheten att njuta av Kinnekulles underbara natur, nu på våren när den är som allra vackrast.


På Bryggeriet i Götene säljer Ulrika Åkesson med personal bl.a. egenlagrade hårdostar med utsökt smak, passa på att göra ett besök då butiken bara har öppet under Vårrundan.

Vårrundan kör på även i morgon, söndagen den 6 maj mellan klockan 10-17.