ONSDAG 25 APRIL 2018

Nu kan du panta på Kartåsens återvinningscentral i Lidköping

Returpack/Pantamera har tagit fram en helt ny typ av pantautomat som ska underlätta för den som vill panta mycket på en gång. På lördag 28 april invigs den nya storpantarautomaten Pantamera Express på Kartåsens återvinningscentral.

Den nya pantautomaten är särskilt framtagen för att underlätta för den som vill panta mycket på en gång. Istället för att panta varje burk och PET-flaska för sig, tömmer man hela påsen/säcken med pant ner i ett fack. På bara ett par minuter sorterar och räknar automaten ett hundratal förpackningar. När det är klart väljer du hur du vill få panten utbetald, eller om du vill skänka pengarna till Barncancerfonden.

Undersökningar har visat att stora mängder pant hamnar i metall- och plaståtervinningen varje år. Med en ny automat vill nu Renhållningen vid Lidköpings kommun, tillsammans med Returpack/Pantamera, göra det lättare att göra rätt vid Kartåsens återvinningscentral. Du kan alltså i fortsättningen ta med dina pantförpackningar till återvinningscentralen för att återvinna samtidigt som du får ut den pant du har betalat.

Ett sätt att öka tillgängligheten

Med Pantamera Express ökar möjligheten att återvinna pant på bästa sätt. Förhoppningen är att fler kommer att panta mera nu när det blir möjligt att panta samtidigt som man återvinner annat avfall.

Pantamera arbetar aktivt för att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Man arbetar för att säkra ett effektivt, hållbart och tillgängligt pantsystem. Målet är att 90 procent av alla burkar och PET-flaskor ska återvinnas. Mer information finns på Pantamera.nu

Passa på att besöka Kartåsen återvinningscentral nu på lördag, för att återvinna, panta och fylla på med energi. Mellan kl 10.00-14.00 bjuder vi på fika.

Pressmeddelande från: Lidköpings kommun