TISDAG 24 APRIL 2018

Toner längs vägen - Konsert Vårrundan Kinnekulle

För fjärde året arrangerar paret Boman-Hald från Österäng, "TONER LÄNGS VÄGEN" i Forshems kyrka under Vårrundan Kinnekulle lördagen den 5 maj. Stor konsert med specialskrivet program och spännande musikermöten. Klassisk musik, jazz och visa i en skön blandning. Under Vårrundan har Anna och Björn stämt möte med några av sina musikervänner och på lördagen är det öppna repetitioner i kyrkan som avslutas med en stor konsert på kvällen. Nytt för i år är att de nu gör det i samarrangemang med Götene Kommun, NBV och Götene Pastorat.

Anna BomanHald är flöjtist, frilansmusiker och utbildad på solistlinjen vid Musikhögskolan i Göteborg. Hon turnerar över Sverige i olika konstellationer. Björn Hald är sångare, gitarrist och låtskrivare och arbetar bl.a. med sin fru Anna.

Sabina Agnas och Georg Gulyás tillhör de främsta gitarristerna i Sverige. Georg är även ett känt namn internationellt och har gett ut flera prisade skivor.
Marcus Hedenfalk medverkar på marimba och slagverk. Han är en välmeriterad slagverkare från Lidköping, utbildad vid Royal College of Music i Manchester.
I år medverkar saxofonisten Andreas Vendelholt för första gången. Andreas är utbildad instrumental- och ensemblelärare på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Han har rört sig i en mängd olika musikaliska sammanhang, allt från storband, musikal och coverband till symfoniorkester, gospelkör och vokalensembler.

Jan Tammo är kyrkomusiker och kompositör från Mariestad och medverkar som pianist samt med arrangemang och kompositioner under kvällen.
På kontrabas möter vi Johan Sundström, jazzmusiker, kompositör och kyrkomusiker verksam i Lidköping. Johan har sin bakgrund vid Musikhögskolan i Göteborg.

Karin Mickelbo är vis- och jazzsångerska med rötter i Lidköping, men sedan många år verksam i Göteborg.

Publiken bjuds på musik av bl.a. A. Vivaldi,Stephen Sondheim, G.F Händel, A.Piazzolla,Th. Monk, Hildegard av Bingen,Jan Tammo, och A.Barrios. Detta mixas med jazziga evergreens och svensk visa i en härlig kammarmusikalisk fusion. I pausen bjuds det på lättare förfriskningar och möjlighet till mingel med musikerna.

Lördagen den 5 maj klockan 18.00 i Forshems kyrka

Läs mer och boka biljett här!

Pressmeddelande från: Götene kommun