MÅNDAG 23 APRIL 2018

Jula firar tio år i Norge

I april 2008 öppnade det första Julavaruhuset i Norge. Det skedde i Trondheim, i Lade. Nu firar Jula tio år i landet.

– Det har varit en fantastisk resa. Vi har gått från noll till en omsättning på två miljarder och är idag en aktör som konkurrerar med de allra största på den norska marknaden. Vi har ett stort förtroende för vårt koncept vilket märks på agerandet hos de norska kunderna, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare och koncernchef.

Man kan faktiskt säga att det varit succé från första stund. Bara några timmar efter att det första Julavaruhuset öppnat i Lade var man tvungen att ringa till centrallagret och meddela att det behövdes ytterligare en lastbil med lysrörsarmaturer.

Det var med andra ord full fart från start och det första året var särskilt tufft.

– Vi öppnade fyra varuhus, en särskilt intensiv tid med tanke på att det då bara var två personer på huvudkontoret i Norge, säger Joachim Frykberg, VD Jula AB.

Fungerande koncept

En del i framgången är att Julas koncept funkat från dag ett på den norska marknaden.

– Norrmännen tycker om att göra saker själva för en rimlig kostnad. Det har visat sig att Julas produktutbud har gått rakt in i hjärtat på de norska hemmafixarna, vilket vi ser genom alla våra lojala kunder, säger Joachim Frykberg, VD Jula AB.

Fantastiska medarbetare

Jula har idag drygt 700 medarbetare i Norge.

Under Julas första tio år har 33 varuhus etablerats över hela Norge. Idag har nästan alla norrmän ett Julavaruhus i närheten.

– Innan vi rundar av jubileumsåret kommer vi att öppna varuhus nr. 34, nämligen Askim, som öppnas till hösten, säger Joachim Frykberg.

Pressmeddelande från: Jula AB