FREDAG 20 APRIL 2018

SWE Cup landsväg livesänds i Kinnekulle

Säsongens första SWE Cup tävling på landsväg, Kinnekulle Cyclassic, drar igång imorgon, 21 april i Götene och herreliten kommer då att ta sina första cuppoäng för i år. Parallellt arrangeras Götenetempot, som blir första deltävling för Dam elit, herr junior och paracyklisterna som har en egen SWE Cup. Götenetempot är även en deltävling i mastercupen.

Den andra deltävlingen i SWE Cup körs på söndagen den 22 april med start och mål på toppen av Kinnekulle.

Stor del av årets SWE Cup kommer att livestreamas för att fler ska få möjlighet att följa Sveriges elitcyklister på hemmatävlingar. Tävlingarna streamas via Solidsport som redan sänder ett stort antal idrottsevenemang i Sverige. Nu har turen kommit till cykel.

"Vi är väldigt inspirerade och ser fram emot att sända Swe Cup och tror att denna serie kan bli en samlingspunkt för Sveriges ständigt växande cykelpublik", säger Pontus Malmborg, sportansvarig på Solidsport.

"Kinnekulle Cyclassic och Kinnekulleloppet blir det första försöket till livestreamade tävlingar, men vi planerar att sända totalt 19 av säsongens tävlingar, vilket känns väldigt spännande", säger Leif Karlsson, generalsekreterare på Svenska Cykelförbundet.

Sändningstider SWE cup deltävling 1 och 2

21 april kl. 10.00
SWE Cup - Kinnekulle Cyclassic

22 april kl. 13.10
SWE Cup - Kinnkulleloppet

Följ tävlingarna här: solidsport.com/scf eller på scf.se. Kommentator i Kinnekulle är Per-Ola "Peo" Johansson.

Mer om tävlingarna i Götene

Pressmeddelande från: Svenska Cykelförbundet