ONSDAG 18 APRIL 2018

Fler studenter söker till Högskolan i Skövde

Natten mot tisdag stängde ansökningsperioden för höstens utbildningar hos alla Sveriges lärosäten. Enligt statistik hos Universitets- och högskolerådet är ansökningarna totalt sett en minskning med två procent jämfört med förra året. Men vid Högskolan i Skövde ökar antalet sökanden jämfört med i fjol.

3414 personer har Högskolan i Skövde som förstahandsval inför hösten. Det är en ökning med sju procent jämfört med fjolåret. Även antalet sökanden i stort ökar – med 19 procent. Med det är bara Högskolan i Väst bättre.

– Det är väldigt roligt att vi, som ett av få lärosäten i landet, ökar, säger Lena Mårtensson, prorektor vid Högskolan i Skövde.

Flera utbildningar vid Högskolan i Skövde har fler förstahandssökanden än det finns platser. Det gäller bland annat flera dataspelsutbildningar, sjuksköterskeprogrammet och det nygamla kandidatprogrammet i socialpsykologi. Totalt har över 13 000 personer sökt Högskolan i Skövdes program och kurser på grund- och avancerad nivå till hösten.

Några program kommer också öppna för sen anmälan.

– Många väntar in i det sista med att bestämma sig, så därför är den rekrytering som sker nu och framåt också betydelsefull, konstaterar Lena Mårtensson.

Pressmeddelande från: Högskolan i Skövde