MÅNDAG 5 FEBRUARI 2018

Owens Cornings förvärv av Paroc Group är nu godkänt

Owens Corning har idag meddelat att man har fått alla myndighetsgodkännanden och därmed kunnat slutföra förvärvet av Paroc Group.

Owens Corning (OC) tillkännagav idag att företaget har fått godkännande och slutfört förvärvet av Paroc Group (”Paroc”), en av Europas ledande tillverkare av brandsäker stenullsisolering och energieffektiva lösningar, för ett företagsvärde på cirka 900 miljoner euro.

”Paroc har nu ett långsiktigt hem som del av Owens Cornings isoleringsverksamhet inom och bortom Europa. Vi är glada över de nya möjligheter som vår resa tillsammans med Owens Corning kommer att leda till”, säger Anders Dahlblom, Parocs VD.

”Detta är en stor dag för Owens Cornings isoleringsverksamhet”, säger Julian Francis, VD för Owens Cornings isoleringsverksamhet. ”Vi har haft som strategiskt mål att bredda vår produktportfölj och diversifiera vår geografiska räckvidd, för att bättre möta våra kunders behov och stödja deras tillväxt. Vi har nu en ledande position i Europa och i den globala mineralullsbranschen.”

Pressmeddelande från: Paroc AB