TORSDAG 1 FEBRUARI 2018

Ny islandshästutbildning till Axevalla hästcentrum

I augusti startar en ny gymnasieutbildning vid Axevalla hästcentrum. Förutom hästskötarutbildning för ridning och trav erbjuds nu även inriktning mot islandshäst. För den som ska göra gymnasievalet är inriktningen redan nu sökbar.

- Islandshästnäringen är på frammarsch och branschen efterfrågar personer med rätt utbildning och kompetens. Eftersom det inte finns någon liknande utbildning i närheten så vill vi kunna fylla det behovet, säger Nicklas Dahlqvist, hästanläggningschef på Axevalla.

Under våren flyttar de första islandshästarna in på Axevalla och i augusti startar utbildningen för första gången. Anläggningarna på Axevalla är redan anpassade för träning och tävling av islandshästar så därför krävs ingen större omställning. Eftersom det regelbundet hålls tävlingar för islandshäst på Axevalla finns både ovalbana och passbana.

- Eleverna kommer mötas av välutbildade hästar och anläggningar som är anpassade för islandshästarnas behov. Vi ser mycket fram emot att få starta utbildningen i höst!

Pressmeddelande från: Västra Götalandsregionen Naturbruksförvaltningen