TISDAG 9 JANUARI 2018

Kommunerna längs Kinnekullebanan riktar kritik mot Västtrafik

Under hösten har Kinnekullebanans resenärer drabbats hårt av den situation som råder vad gäller driften av banan och de problem Västtrafik haft med inställda avgångar. Strax innan jul stod sex av elva tåg stilla. Nu går fem kommunalråd i Skaraborg ut i en gemensam skrivelse till Västtrafik, där de ställer krav på förändring och förbättring.

I juni 2017 skrev kommunerna Mariestad, Lidköping, Götene, Skara och Gullspång på en gemensam avsiktsförklaring om vikten av att utveckla Kinnekullebanan. Den senaste tidens problem med inställda tåg minskar förtroendet för Kinnekullebanan som ett tillförlitligt färdmedel, vilket i sin tur kan leda till att fler väljer andra sätt att resa. På så sätt kan även framtida satsningar på banan påverkas.

- Vi är missnöjda med att så många tåg står på reparation och vill därför påtala det för Västtrafik. Det är viktig för kommunerna utmed Kinnekullebanan att vi har bra tågtrafik och inställda avgångar leder till minskade reseunderlag. Information om inställda avgångar har levererats sent, vilket har skapat oro bland resenärer, menar kommunalrådet Jonas Sundström.

Pressmeddelande från: Lidköpings kommun