LÖRDAG 9 DECEMBER 2017

Billingeprojektet igång på allvar

Nu är Billingeprojektet, och arbetet med det 10 kilometer långa konstsnöspåret, igång på allvar. Under fredagseftermiddagen togs det första ”stavtaget” där representanter från Skövde kommun, Peab och verksamma föreningar i området närvarade.

Skövde kommun har en vision om att utveckla Billingen mot att bli ett av södra och västra Sveriges mest besökta besöksmål, såväl sommar som vinter. Projektet inkluderar bland annat en utbyggnad av Billingebacken, en gondollift, nya mountainbikespår samt en helt ny servicebyggnad – Billingecentret. Det kommer också att anläggas ett 10 kilometer långt konstsnöspår för längdskidåkning, ett arbete som tog avstamp under fredagseftermiddagen.

Politiker och tjänstepersoner från Skövde kommun, Peab och verksamma föreningar i området gjorde ett gemensamt första ”stavtag” för projektet när de korsade startportalen på Billingens fritidsområde under fredagseftermiddagen.

– Det här är en historisk dag. Våren 2014 föddes en idé om att skapa ett attraktivt friluftsområde för Skövdeborna här på Billingen. En lockande plats som både kan stimulera besöksnäringen och få fler att vilja flytta hit till Skövde. Nu kan vi äntligen påbörja arbetet med det 10 kilometer långa konstsnöspåret som ska vara klart till nästa säsong, sa kommunalrådet Katarina Jonsson (M) vid dagens pressträff.

– Det känns väldigt roligt att vara igång med byggnationen. Nu ser jag fram emot spännande fortsättning, kommenterade projektledaren Ingemar Linusson från Skövde kommun.

Läs mer om projektet på www.skovde.se/billingen

Pressmeddelande från: Skövde kommun