MÅNDAG 4 DECEMBER 2017

Swingin' Christmas på Vara Konserthus

Smoke Rings Sisters bjuder på en julkonsert med extra allt tillsammans med gästartisten Andreas Glans när de gästar Vara Konserthus 16 december. Det blir det allra bästa av både den svenska och amerikanska julrepertoaren från jazzens och swingens guldår, allt i trestämmiga arrangemang á la The Andrews Sisters. På scen får de dessutom sällskap av musikerna i The Dixie Dan Band.

Smoke Rings Sisters bildades 2011 för att göra en enda konsert. Men tack vare personkemi, röstklanger och den gemensamma passionen för jazz- och swingeran mellan åren 1920-1950 blev det många fler konserter för Sara Ljunggren, Theresa Skjolden och Stina Klintbom. Idag är tjejerna ett fullgående swing-, jazz-, evergreens- och boogie woogietåg som bokas i alla möjliga sammanhang, i hela Sverige. Med gedigna musikaliska bakgrunder och stor erfarenhet jobbar de helhjärtat med Smoke Rings Sisters.

Andreas Glans är en uppskattad musiker som även arbetar med som sångpedagog på musiklinjen på Södra Vätterbygdens Folkhögskola. Han började som frilandssångare och har sedan dess setts i olika sammanhang, bland annat i konstellationen Henningson & Glans och på turné med Bohuslän Big Band i skolföreställningen ”Kul djur i dur”.

Publiken hälsas välkommen till en sprakande helhetsupplevelse med fantastisk musik, moderiktiga, tidsenliga kläder och mikrofoner. En sann tidskapsel!

Pressmeddelande från: Vara Konserthus