FREDAG 24 NOVEMBER 2017

100,000 ville testa Västtrafik

Gensvaret på Västtrafiks senaste provåkarkampanj har varit stort. Över 100,000 västsvenskar har ansökt om att provåka gratis med kollektivtrafiken under två veckor.

När höstens provåkarkampanj rullades ut i mitten av oktober skickade Västtrafik ut ett erbjudande med chans att provåka gratis till bilister. Nu står det klart att över 100,000 personer har nappat på erbjudandet.

– Intresset har varit jättestort. Det tyder på att det är många som är villiga att förändra sina vanor och ställa bilen hemma lite oftare. Det handlar ju om att ta kollektivtrafiken när du kan och bilen när du måste, säger Lars Backström, vd på Västtrafik.

Av 100,000 inkomna ansökningar är det cirka 36,000 bilister som kvalificerat sig för provåkning och kan låta bilen stå i två veckor. Enligt erfarenheter från tidigare provåkarkampanjer är det ungefär en femtedel som fortsätter att resa med Västtrafik efter provåkarperioden.

– Tänk vilken skillnad 8,000 färre bilar skulle göra på vägarna! Kortare köer, mindre utsläpp och buller och nya intäkter som kan satsas på att utveckla kollektivtrafiken ännu mer. Alla är vinnare på att fler åker kollektivt, säger Lars Backström.

Digitala biljetter först

De som anmält att de vill ha sin biljett i Västtrafik To Go får börja provåka först. De får en värdekod att använda i appen. Provåkarna som önskat Västtrafikkort hemskickat per post får sina kort under de kommande två veckorna.

Provåkarkortet gäller i två veckor på all Västtrafiks trafik. Värdet på kortet uppgår till 790 kronor.

Pressmeddelande från: Västtrafik