FREDAG 17 NOVEMBER 2017

Dags igen för Stad i ljus i Skövde

Den 24-25 november tar Stad i Ljus återigen plats i Skövde centrum för att sprida ljus, färg och värme. Belysta isskulpturer skapar en fräck och annorlunda stadsbild att vandra runt i. Nytt för i år är häftiga ljusshower där fasader lyses upp och förvandlas med hjälp av 3D-animationer.

Under fredags- och lördagskvällarna sista helgen i november kan besökaren vandra genom ett magiskt is-land med belysta isskulpturer. Skulpturerna bär namn såsom Slingrande kärlek, Badaren eller Änglavakt. Totalt kommer det att finnas åtta skulpturer utplacerade i Kyrkparken och utanför Kulturhuset. På Hertig Johans torg blir det en fräck isshow där besökaren på plats får se hur en isskulptur blir till.

Kvällarna bjuder också på vackra ljusinstallationer och spännande eldshower. Nytt för i år är häftiga ljusshower. Fasaderna på Skövde Kulturhus och S:ta Helena kyrka får nytt liv med hjälp av 3D-animationer. På Scandic Billingens fasad visas ett bildspel med gamla Skövdebilder som grävts fram i samband med renoveringen. Skövde Kommun belyser Stadshusets och Rådhusets fasader orange för att uppmärksamma FN:s dag för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor.

- Stad i ljus var förra året ett välbesökt och uppskattat evenemang. Därför är vi glada att kunna presentera ett ännu mer innehållsrikt evenemang i år och vi hoppas på många besökare, säger Gustaf Wikblom, Centrumledare Skövde City och projektledare för Stad i ljus.

Stad i ljus är startskottet för Jul i Skövde. Under totalt fyra helger fylls Skövde centrum med marknader, underhållning, tomtar, skidåkning och mycket annat. Jul i Skövde drivs tillsammans av Commerce, Skövde City, Skövde kommun och Next Skövde. Totalt deltar ca 25 företag och föreningar under de fyra helgerna med olika former av aktiviteter.

- Vi är glada över att så många vill samarbeta med oss för att skapa julstämning i Skövde centrum, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde.

Pressmeddelande från: Next Skövde