FREDAG 17 NOVEMBER 2017

Lidköpings kommun satsar på en spektakulär lasershow på nyår

I år kommer Lidköpings kommun att bjuda Lidköpingsborna på en helt ny upplevelse under nyårsfirandet. Torget och Rådhuset kommer stå som värd för en lasershow som ska ersätta det traditionsenliga nyårsfyrverkeriet som tidigare skjutits upp från Lidans östra sida.

Nyårsfirandet inleds på samma sätt som tidigare år med diktläsning och musikunderhållning från Rådhusbalkongen för att sedan kulminera på tolvslaget med årets nyhet, en spektakulär lasershow. Denna kommer utgå från Rådhuset och med laserstrålar, färg och musik skapa en magisk upplevelse på och över torget för att fira in det nya året.

Showen kommer även genomföras på nyårsdagens eftermiddag för att ge de som inte haft möjlighet att ta sig till torget på nyårsnatten, en chans att uppleva evenemanget.

Bakgrunden till beslutet kommer ur kommunens vision om att vara en hållbar och välkomnande kommun och viljan av att erbjuda lidköpingsborna något nytt och spännande på nyår.

– Nyårsfirandet i Lidköping har en gedigen tradition och vi har kört nyårsfyrverkeriet i många år. Efter heta debatter de senaste åren kring fyrverkeriernas vara eller icke vara vill vi tillmötesgå och testa andra alternativ och sedan utvärdera. Det kommer bli något helt nytt och spektakulärt och vår förhoppning är att en lasershow kommer uppskattas av kommunens invånare, säger Anna Ohlin Ek, på Kultur & Fritid, Lidköpings kommun, som står som arrangör av nyårsfirandet.

Pressmeddelande från: Lidköpings kommun