ONSDAG 27 SEPTEMBER 2017

Jojje Wadenius och Cleo-bandet till Götene

Nu kan publiken se fram emot att fyra av Nordens mest namnkunniga musiker och artister kommer till Götene. Konserten blir en unik blandning av funk och melodisk fusion med några stänk av jazz och blues såväl som andra stämningar och influenser. Konserten sker i Liljestensskolan, en ny konsertlokal som efter Cantabiles vårkonsert fick mycket goda omdömen från publiken.

Georg 'Jojje' Wadenius är en levande legend både i svenskt och amerikanskt musikliv. Ingen svensk musiker förenar väl såväl musikalisk och kommersiell framgång som Jojje. Han har djärvt kastat sig mellan funk, fusion, jazz, barnvisor och psalmer. Som 23-åring startade han fusionbandet Made in Sweden och fem år senare värvades han till den ikoniska gruppen Blood Sweat & Tears, flyttade till USA och blev en del av den musikvärlden. I studion med R&B-scenens stora namn, på turné med Simon & Garfunkel, i husbandet hos Saturday Night Live… Jojje Wadenius arbetsplatser i USA säger något om hans begåvning och status. Även på hemmaplan har han gjort sig ett namn med bland annat folkkära barnskivor som Godá godá med texter av Barbro Lindgren och den klassiska fusionplattan Cleo från 1987.

När han för några år sedan sprang på sin gamla Cleo-kollega Per Lindvall (Abbas trummis) på en semester i Marrakesh väcktes idéen om att återförena bandet från 80-talsalbumet. Tillsammans med originalmedlemmen Lars "Larry" Danielsson och keyboardisten Jesper Nordenström återuppstod Cleo och de skapade albumet Cleo 2. Om den första Cleo-plattan var mer en mans verk så blev Cleo 2 mer av ett kollektivistiskt verk där mycket material kom till genom jammande i studion. 2016 kom uppföljaren, Cleo with friends, med samma stjärnstarka bandstomme.

Det är få musiker som likt Wadenius lyckats övertyga i alla genrer - både som musikant men även som kompositör och producent. Efter snart 50 verksamma år har mångmusikern Georg "Jojje" Wadenius fortfarande kvar lusten att spela och möta sin publik, och söndagen den 15 oktober blir det Götenepublikens tur.

Georg "Jojje" Wadenius - gitarr
Jesper Nordenstro?m - keyboards
Lars "Larry" Danielsson - bas
Per Lindvall - trummor

Liljestensskolan, Götene
Söndag 15 oktober klockan 19.00


Pressmeddelande från: Götene kommun