TISDAG 26 SEPTEMBER 2017

Projektet Kållandsö 2.0 drar igång

I våras jobbade Destination Läckö-Kinnekulle AB tillsammans med aktörerna på Kållandsö fram en projektansökan till Leader Nordvästra Skaraborg för att lyfta öns unika kvalitéer än mer, kallat Kållandsö 2.0.

Kållandsö 2.0 kommer att pågå under tre år där projekt i olika teman kommer genomföras med det gemensamma målet att Kållandsö ska ta nästa steg som destination. Projektledare är Carolina Hellström på Destination Läckö-Kinnekulle AB som kommer att arbeta tillsammans med de lokala aktörerna i de olika arbetsgrupperna.

Under temat "aktörer" så kommer det genomföras två utbildningsdagar med föreläsningar och workshops för att höja kompetensnivån i området. Det kommer även att skapas en nätverksgrupp där aktörerna kan träffas och utbyta erfarenhet för att kunna växa tillsammans. Den befintliga Kållandsöguiden kommer utvecklas och omformas samt en digital guide med karta kommer tas fram. Ett tillägg till Kållandsöguiden kommer vara en nyskapad kajakkarta för att förenkla för den ökade paddelturismen.

Cykellederna kommer dras om och det kommer sättas upp nya skyltar. De fina vandringslederna som finns idag ska få en ny dimension där det ska sättas upp skyltar med information om den lokala natur- och kulturhistorien. Projektet ska rikta sig mot barn i och med satsningar på en ”inte-nudda-marken-bana” och en skattjakt längs en av lederna.

En undersökning om fisketurismens möjligheter på ön kommer genomföras, lokala aktörer kommer intervjuas och likvärdiga destinationer kommer att studeras för att se hur de har jobbar med fisketurism. Två nya evenemang med nya teman arrangeras., en kajakträff samt en MTB-tävling.

I början på nästa sommar kommer de första synliga resultaten i form av Kållandsöguiden och kajakträffen. För den som är intresserad av att veta mer kommer ett allmänt informationsmöte att hållas i Otterstads församlingshem den 11 oktober kl 18.00.

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB