TISDAG 26 SEPTEMBER 2017


Susanne Andersson, Åsa Karlsson, Gert Rahm och Jerker Andersson-Liljestrand tackar alla som bidrar till det goda företagsklimatet i Götene

Götene klättrar i ranking av företagsklimat

I Svenskt Näringslivs årliga ranking av det lokala företagsklimatet klättrar Götene upp 20 placeringar till plats 43 bland Sveriges 290 kommuner. Götene når därmed målsättningen att placera sig bland de 50 svenska kommuner som har bäst upplevt företagsklimat.

Det sammanfattande omdömet om kommunens företagsklimat är en fråga som väger extra tungt i mätningen. På den frågan får Götene sitt högsta betyg någonsin och placerar sig på plats 22 i Sverige. Målsättningen är att vara bland de 20 bästa i Sverige och dit når Götene nästan i år.

Allra högst betyg och plats nio i Sverige får Götene när det gäller konkurrens med privata företag från kommunal verksamhet. Företagarna i Götene ger också högt betyg inom områden som tillgång till kompetens, tillämpning av lagar och regler, service till företag, attityder till företagande från skolan, allmänheten, media, tjänstemän och politiker.

Det är viktigt att inte slå sig till ro utan att kontinuerligt arbeta med förbättringar i företagsklimatet säger kommunens näringslivschef. Han liksom kommunalråd, kommunchef och oppositionsråd vill tacka alla som bidrar till det goda företagsklimatet i Götene.

Pressmeddelande från: Götene kommun