MÅNDAG 18 SEPTEMBER 2017

Andra upplagan av Sweden Outdoor Festival blev en publiksuccé

Publiken strömmade till när andra upplagan av Sweden Outdoor Festival gick av stapeln i helgen. Särskilt under lördagen var det riktigt trångt på Billingens fritidsområde i Skövde. Arrangörerna uppskattar antalet besökare under helgen till 9 000 jämfört med 5 000 året innan.

Lördagen bjöd inledningsvis på vackert väder och besökarna vimlade runt och provade på ett 20-tal olika friluftsaktiviteter, åt lokal mat i mathänget, testade parasport, tittade på SM i utomhusmatlagning eller chillade i friluftshänget. Redan efter ett par timmar fick en extra parkering öppnas. Ett antal av besökarna hade också hörsammat uppmaningen att resa kollektivt med gratisbussen från stan.

Söndagen fortsatte med en häftig uppvisning av landslaget i Timbersports, utmaningar för de tävlande i draghund, rullskidor respektive swimrun, möjligheter att prova på utomhusmatlagning under handledning, vandringar mm.

- Det är totalt ett 50-tal aktörer involverade under helgen och alla har gjort ett kanonjobb för att skapa den goda stämning som varit i hela området, säger Lotta Stigsdotter, projektledare från Billingens fritidsområde ek. för.

Trots ett stundtals utmanande väder med hagel och störtregn på lördagen och tät dimma under delar av söndagen är både arrangörerna och deltagande aktörer mycket nöjda med helgens festival.

- Vi har skapat den mötesplats för friluftsliv och mat på Billingen som vi önskade och vi känner att vi har många goda beståndsdelar att bygga vidare på, säger Charlotte Backman på Next Skövde som är en av arrangörerna. Hon fortsätter: - Direkt när vi plockade ihop på söndagskvällen började alla arrangörer att prata om utveckling inför nästa år. Så det blir definitivt en fortsättning!

Pressmeddelande från: Next Skövde