TORSDAG 14 SEPTEMBER 2017

Västsvenska råvaror i fokus under SM i utomhusmatlagning

På lördag den 16 september avgörs den andra upplagan av SM i utomhusmatlagning i samband med Sweden Outdoor Festival i Skövde. I råvarukorgarna finns enbart västsvenska produkter – ett faktum som skapar möjligheter att lyfta Västsverige som matdestination.

Sweden Outdoor Festival arrangeras i år för andra gången. Fjolårets premiärupplaga blev ett lyckat evenemang med utställare, föreläsningar, tävlingar och en rad olika prova på-aktiviteter när det gäller utomhusupplevelser. På plats i Skövde under tävlingshelgen för att ta över Turistrådet Västsveriges sociala kanaler finns Madeleine Landley, en av Sveriges största matbloggare och dessutom officiell bloggare för Årets Kock. I samband med sin resa till Västsverige passar hon också på att besöka några av regionens allra bästa matproducenter.

- Vi har jobbat med Madeleine tidigare och är jätteglada att hon kommer till Skövde under Sweden Outdoor Festival och SM i utomhusmatlagning. Madeleine är precis den typen av matprofil som vi vill förknippas med – och genom hennes blogg, Instagram och Youtube får vi en direktkanal ut till en stor matintresserad målgrupp som får kännedom om matdestinationen Västsverige, säger Jill Axelsson Pabst, strategisk utvecklare inom måltidsturism, Turistrådet Västsverige.

En annan matpersonlighet som kommer till SM i utomhusmatlagning för Turistrådet Västsveriges räkning är Patrik Sewerin, köksmästare på Gunnebo Kaffehus & Krog i Mölndal. På tävlingsdagen den 16 september öppnar Smaka på Västsveriges (Turistrådets och Lokalproducerat i Västs gemensamma nätverk/varumärke för restauranger, gårdsbutiker och råvaruproducenter) popuprestaurang på tävlingsområdet. Här tillagas över öppen eld en meny bestående av samma västsvenska råvaror som används i SM-tävlingen. Menyn är gratis och det är först till kvarn som gäller för hungriga besökare.

- Det känns extra roligt att få tillaga en meny bestående av enbart västsvenska råvaror i och med att vi jobbar mycket med hållbarhet. Det är viktigt att vi som restaurang har en relation till våra producenter, och jobbar man med producenter i sitt närområde blir detta enklare, säger Patrik Sewerin.

Pressmeddelande från: Turistrådet Västsverige