MÅNDAG 3 JULI 2017

Var med när Merit Hemmingson jubilerar som 50 år som artist

Efter 50 år som artist är Merit Hemmingson högaktuell och äger en alldeles unik musikalisk röst. Hon är en rutinerad och mångfacetterad musiker med en uppfriskande blandning av folkmusik, jazz och pop som smälts samman till ett eget uttryck. Den 9 juli spelar hon på Kollängens tingshus.

Merit Hemmingson har fått guldskivor och hyllats för sina nytolkningar av svensk folkmusik och utforskande av nya musikaliska marker. Hon tilldelades Jan Johansson-stipendiet 2012 och Folk- och Världsmusikgalans hederspris 2016, och blev tidigare i år invald i Swedish Music Hall of Fame där hon gör storheter som ABBA och Cornelis Vreeswijk sällskap.

Nu är Merit Hemmingson aktuell med ett nytt album ”Merit” (2016) – hennes allra första med enbart egenskrivet material. Liksom hennes två senaste album ”EQ” (2011) och ”Hommage till Jan” (2014), som båda blev Grammisnominerade, är det Tobias Fröberg som producerat – denna gång tillsammans med både Merit själv och trumslagaren Ola Hultgren.

Merit Hemmingson är som bekant väl förankrad i folkmusiken men med många influenser från pop och jazz. Med lätthet blandas nytt och gammalt, traditionellt och modernt, och mixen mellan olika uttryck blir väldigt effektfull när den kokas ner i hennes orgelspel. Tillsammans med Ola Hultgren bjuder hon på allt från brudmarscher till jojk, polska och pop. Med endast hammondorgel, trummor och sång fyller denna duo konsertsalarna med tung och melodisk, atmosfärisk och svängig, energisk och ösig musik.

Den 9 juli gör hon ett stopp på Kollängens tingshus under sin sommarturné som bland annat innefattar spelningar på Festspelen i Piteå, Peace and Love i Borlänge och Gröna Lund, Stockholm. Konserten på Kollängen är en del av Musik på slott och herresäten.

Konsert: Kollängens Tingshus, söndag 9 juli klockan 19.00

Pressmeddelande från: Götene kommun