FREDAG 16 JUNI 2017


Bil nummer 100 miljoner kördes av Jette Bøndergaard och Rolf Andreasen, som var på väg till sitt hus i Broby. De överräcktes blommor och ett presentkort på en hotellövernattning i Malmö, av Øresundsbro Konsortiets VD Caroline Ullman-Hammer.

100 miljoner bilar över Øresundsbron

Nu har fler än 100 miljoner bilar kört över Øresundsbron. Den nya milstolpen firas under fredagen i betalstationen på Lernacken i Sverige.

Under fredag förmiddag passerade den 100 miljonte bilen på Øresundsbron, inte långt innan Øresundsbrons 17-års jubileum den 1 juli.

Omkring tio år efter att förbindelsen öppnade hade de första 50 miljoner resorna nåtts. Resterande 50 miljoner uppnåddes på bara sju år, vilket avspeglar den generella trafikutvecklingen på bron.

Under 2016 sattes flera rekord för trafiken, bland annat med att 20 283 fordon reste över förbindelsen i genomsnitt per dag och att totalt 7 424 000 resor genomfördes under året.

- Det är en viktig milstolpe, inte bara för Øresundsbron, utan för hela regionen. Varje dag kör tusentals människor till sitt arbete, till semester och till nya upplevelser i Danmark, Sverige och resten av Europa. Det är vi otroligt stolta över att få vara en del av, säger Caroline Ullman-Hammer, VD för Øresundsbro Konsortiet.

Pressmeddelande från: Øresundsbron