TORSDAG 8 JUNI 2017

Wienermusik, dragspel och svängiga ballader på Zacki bar

Lördagskvällen den 10 juni kl 21 och fram över midnatt, uppträder den tyske dragspelsvirtuosen och sångaren Frank Senftleben på Zacki bar i Götene. Det blir svängig Wienermusik, sånger av Evert Taube och franska visor. Jazz i Götene arrangerar, tillsammans med restaurangen, en sorts Oktoberfest i miniatyr med passande Wienermeny. Under kvällen medverkar också jazzsaxofonisten Thord Dominic Elfström, sångerskan Madeleine Kvick, m fl, samt Leif Olsson som satt samman programmet.

För en månad sedan fylldes Zacki bar, för programmer Feel Good Music. Då gällde det swing, Beatles och ballader, också det ett arrangemang av Jazz i Götene. Även då med celebra gäster.

Vissångerskan, Madeleine Kvick, kommer från Lidköping, och har gjort många bejublade framträdanden, inte minst i Götene. Hennes tolkningar av Cornelis Vfreeswijk, t ex, är mycket personliga och omtyckta. Hon leder också allsång.

Det är roligt att arbeta med professionella artister, säger Leif Olsson. Jag har de senaste tiom åren varit bortskämd med det, inte minst tack vare mina turnéer med Björn J:son LIndh, då jag läste Tranströmers dikter. Thord är en internationell musiker av mycket hög klass, både på flöjt och saxofon, och det är en fjäder i hatten för Jazz i Götene, att ha honom med. Det kommer att bli jazzkvällar med Thord och komp, redan i sommar. Thord och jag besöker dessutom äldreboenden med ett program under året.

Frank Senftleben, från München, har tidigare gästat våra trakter, och gett konserter i bl a Skara och Götene. Han sjunger på tyska, svenska och franska, och talar svenska. I München är han ordförande i tysk-svenska föreningen, med många medlemmar, och arrangerar ofta program med svensk anknytning. Leif Olsson har tex läst Tranströmers dikter där.

Programmet lördagen den 10 juni ären hyllning till Wien, med kända och okända melodier, men han har också Evert Taube på repertoaren, en trubadur han älskar, liksom franska visar av t ex Charles Trenet. Allsång blir det ockå. Ett Feel Good program i sommarkvällen. Boka gärna bord; 0511- 595 90.