MÅNDAG 5 JUNI 2017

Stark start för Julas nya e-handel

Jula har nu startat upp den nya e-handelssiten.

- Bemötandet har varit klart över förväntan. De första dagarna har varit fantastiska med tusentals kunder som handlat, detta trots att sidan ännu inte marknadsförts. Vi tror på fortsatt stark utveckling när fler kunder nu får upp ögonen för denna nya handelslösning, säger Joachim Frykberg, VD Jula AB.

Med den nya e-handeln vill Jula vidga erbjudandet till både nya och gamla kunder.

- Det vi ser är att kunder som kanske lämnade oss när vi upphörde med distanshandel för några år sedan redan börjat hitta tillbaka. Det känns naturligtvis väldigt bra, säger Joachim Frykberg.

Stor satsning

Den nya e-handeln är den enskilt största satsningen som Jula gör i år.

- Vi vill möta kunden där kunden förväntar sig bli bemött, därför gör vi satsningen på e-handel. Vi kommer även fortsätta att öppna varuhus, säger Magnus Sigurd, affärsutvecklingschef som varit huvudansvarig för att utveckla Julas e-handel.
Den nya e-handeln är ett viktigt första steg för Jula, men nu fortsätter utvecklingen av erbjudandet.

- Under året kommer vi bland annat att utveckla "Click & collect" (hämta i varuhuset). Vi har mycket bra förutsättningar, bra logistik och bra systemstöd, som vi nu ska utnyttja för att åstadkomma bästa tänkbara erbjudande till våra kunder, säger Magnus Sig
urd.

Sverige, Norge och Polen samtidigt

E-handelssatsningen rullar ut samtidigt på Julas marknader i Sverige, Norge och Polen.

- Vi har stora förhoppningar på alla våra marknader men det är kanske i Polen som vi ser den största potentialen. Idag når vi med våra varuhus en begränsad del av Polens befolkning. Vår marknadsföring är dock i många stycken nationell, exempelvis vår TV-reklam. Med e-handeln når vi nu alla som vi marknadsför oss mot, säger Magnus Sigurd.

Pressmeddelande från: Jula AB