ONSDAG 24 MAJ 2017

Köpstaden i Axvall skall rivas

Parks and resorts, som bl.a. äger Skara Sommarland, köpte Köpstaden 2010 men hade inga planer på att starta upp gallerian igen utan det bestämdes att den skulle rivas.

Rivningen har dragit ut på tiden men nu har man sökt rivningslov och bygglov för att ersätta Köpstaden med parkeringsplatser. Rivningen beräknas komma igång i höst och det kommer att ta några år innan allt är klart. Vissa delar av byggnaden kommer troligen att sparas och användas av Skara Sommarland till olika ändamål.

Köpstaden har förfallit allt mer och mer under årens lopp, vattenläckage, mögel mm har förstört byggnaderna. Men när den startade på 90-talet, med ett 30-tal butiker i gallerian, då var det fart och fläkt och ett populärt shoppingställe som drog mängder av folk, ca tio år senare hade intresset falnat hos kunderna och det var svårt att få butiker att stanna kvar, 2005 blev Köpstaden istället Fame world, men inte heller det lyckades locka tillbaka besökarna. Därefter förvandlades Köpstaden till den spökgalleria den är idag, men snart är den borta.