TISDAG 9 MAJ 2017

Samma pris för enkelbiljett med Västtrafik To Go och kontoladdning

Den 21 maj blir det samma pris för enkelbiljetter i både Västtrafik To Go och med kontoladdning. Det innebär att priset för kunder som reser med kontoladdning höjs samtidigt som enkelbiljetterna i appen blir billigare. Dessutom införs en återbäring som ger ännu lägre pris för kunder som reser ofta och köper sin biljett i mobilen.

I februari i år fattade kollektivtrafiknämnden i Västra Götalandsregionen beslut om att utjämna priset för enkelbiljetter i Västtrafik To Go och med kontoladdning. Detta för att göra det mer attraktivt att resa med appen.

– Västtrafik To Go är uppskattad av våra kunder eftersom den förenklar resandet och vardagen. Nu vill vi att fler ska upptäcka hur enkelt det är att köpa sin biljett i mobilen. Vi fortsätter också att utveckla vår digitala service och lägga till nya smarta tjänster successivt, säger Lars Holmin (M), styrelseordförande Västtrafik.

Sedan Västtrafik To Go lanserades våren 2016 har över 600 000 kunder köpt sin biljett i appen, som idag står för cirka 20 procent av Västtrafiks totala försäljning. Inom fem år beräknas åtta av tio kunder köpa sin biljett digitalt.

– Vi vet att de kunder som redan använder Västtrafik To Go tycker att det är det enklaste sättet att betala för sin biljett. Med appen har man sin egen Västtrafikbutik i fickan och kan köpa sin biljett när och var man vill. Man vet alltid vad resan kostar och slipper att checka ut, säger Lars Backström, vd Västtrafik.

Den nya återbäringen i Västtrafik To Go innebär att kunder som köper minst fyra biljetter under en vecka får tillbaka 20 procent av det sammanlagda värdet, som används vid nästa köp. Detta gäller sju dagar i följd och behöver inte vara perioden måndag-söndag.

Västtrafikkorten och kortläsarna kommer att finnas kvar för den som vill fortsätta betala sin resa på det sättet. Priset med kontoladdning är också fortfarande rabatterat.

Se exempel på de nya priserna här.

Pressmeddelande från: Västtrafik