MÅNDAG 8 MAJ 2017


Arrangörerna är redo för Kärleksfulla Lidköping den 13 maj. AnnaKarin Lagerlöf, Kristina Hedlund, Lizette Laruell, Thomas Karlsson & Elin Axelsson. I mitten ses Jenny Fredriksson med alla de paket som ska gömmas i skattjakten.

Kärleksfulla Lidköping 2017

Drop-in—vigslar, bröllopsmässa, danskurser, operaföreställning och skattjakt efter lyxiga paket gömda i centrum, det är bara ett axplock av vad Kärleksfulla Lidköping har att erbjuda lördagen 13 maj.

Evenemanget är inne på sitt sjunde år och har inför 2017 utvecklats och skapat ett större samarbete med nya aktörer. Det är Destination Läckö-Kinnekulle AB och Shoppinglidköping som står bakom arrangemanget.
En av nyheterna är en bröllopsmässa i ett större tält vid torget, arrangerad av Laurell Weddings.
- Det blir 15 aktörer som presenterar sig på mässan. Tårtor, frisyrer, mat, blommor, musiker, fotograf och mycket mer. Dessutom blir det livemusik och podradioprogrammet Kärlekstugg direktsänds från mässan, berättar Lizette Laurell.
För ett par månader sedan annonserades en tävling ut via sociala medier där man kunde vinna sin vigsel. Lyckliga vinnare blev Helene och Robert som kommer säga ja till varandra inför publik på mässan. Dessutom vann de även produkter för närmare 9.000 kr.

- En annan nyhet i evenemanget är ”Skattjakt i Kärleksfulla Lidköping” där lyxiga och romantiska presenter som skänkts från flera företag i Lidköping kommer att gömmas i centrala delar av staden. Lördagen 13 maj kl.10 släpps ledtrådar som hittas på Facebook eller kan hämtas på papper vid Destination Läckö-Kinnekulles tält vid torget.
- Dessa ledtrådar leder fram till tolv olika platser, både inomhus och utomhus, och jag lovar att man inte kommer bli besviken på innehållet! Varje paket har ett värde mellan 500-2000kr, berättar Elin Axelsson, evenemangsutvecklare vid Destination Läckö-Kinnekulle AB.

Den som vill lära sig att dansa kan komma till Iqbal-platsen som för dagen kallas ”Kärlekens torg”. En danslärare från Independance Academy lär ut både bugg och foxtrot på förmiddagen. Här spelar även trubadur Cristoffer Escoz stämningsfull musik hela dagen.

Traditionsenligt finns även möjlighet till Drop-in-viglsar under Kärleksfulla Lidköping. Rådhuset på torget öppnas upp för de som vill gifta sig borgerligt, och S:t Nicolai kyrka erbjuder kyrkliga vigslar. Oavsett vilken plats brudparen väljer finns musiker, vittnen, vigselförrättare eller präst på plats för att göra stunden oförglömlig.
- Det enda som behövs för att få vigas denna dag är en hindersprövning så det är hög tid att söka det nu om man vill kunna slå till den 13 maj. Om man väljer att gifta sig i S:t Nicolai kyrka måste dessutom minst en av de två vara medlem i svenska kyrkan, säger AnnaKarin Lagerlöf, kommunikatör vid Lidköpings församling.

Evenemanget har även utökats genom samarbeten med några av Lidköpings restauranger som erbjuder ”Ät 2 betala för 1” och Folkets hus erbjuder besökare att uppleva Rosenkavaljeren, direktsänd opera från Metropolitan, som avslutning på en kärleksfull dag i Lidköping.

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB