FREDAG 5 MAJ 2017

Kinnekulle Trail run 3 juni 2017

Den 3 juni är det för andra året dags för Kinnekulle Trail Run – ett lopp med utmaningar för både motionslöpare och för de som är mer rutinerade. Loppet är en del av Kinnekulle Natur & Outdoor – ett nytt evenemang med fokus på outdoor-aktiviteter.

Kinnekulle Trail Run är en utmaning i uppfriskande natur och tuff terräng där loppet går i området kring Hällekis med gemensam start kl 11.00 vid Falkängen och målgång vid dammen i Hällekis. Det finns två olika distanser att välja på, Damer/Herrar 5 km eller Damer/Herrar 12 km, båda med fantastisk utsikt och några ordentliga backar att klara av.

”Loppet på 12 km är en riktig utmaning med en terrängvariation som heter duga, det blir allt ifrån klippor, ädellövskog, stenbrottet runt Kinnekulle, förbi slott och herrgårdar och så avslutas det med kulturvägen vid Hönsäters kapell”, säger Anders Jonsson, OK Klyftamo.

Priser delas ut till de tre främst placerade i klass H/D 12 km. (1:an 3000 kr, 2:an 1500 kr och 3:an 500 kr). I D/H 5 km motion delas hederspriser ut till de 3 främsta. Utöver detta lottas det ut priser på startnumret i klasserna 5 km motion. Prisutdelning börjar så snart tävlingen är avslutad.

Det kommer även att arrangeras en stor sprintorienteringstävling i Hällekis samma dag. Arenan där målgången för Kinnekulle Trail Run är kommer även fungera som arena för orienteringen. 1000-1200 orienterare i sprinten och de tävlande i Trail Run bidrar tillsammans till en härlig dag med motion, fysiska prövningar och frisk luft.

”Räkna med lite av en folkfest den här dagen med ett stort antal löpare i och omkring samhället. Alla som springer Trail Run är också välkomna att delta i sprinten. Det blir ett 50-tal olika banor på mellan 1,2 till 2,5 km anpassade efter ålder och förmåga som sträcker sig från hamnen upp till elljusspåren i Hällekis”, fortsätter Anders Jonsson.

Kinnekulle Trail Run arrangeras av OK Klyftamo och Istrums SK i samarbete med Destination Läckö-Kinnekulle AB.

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB