TISDAG 2 MAJ 2017

Vårutställning i Falkängens Galleria

Under vårrundan på Kinnekulle till helgen visar fem konstnärer och konsthantverkare från Alingsås och Borås sina verk i Gallerian, Falkängens hantverksby. "Vi ser fram mot att återkomma för fjärde året i rad till den fantastiska hantverksmiljön i Hällekis på det vackra Kinnekulle i vårskrud".

Wally Berg är utbildad vid Hovedskous målarskola och arbetar gärna med musiker och dansare i livfulla teckningar och akvarellmålningar. Thomas Blomgren smider i järn, mest egna former och uttryck men även traditionellt smide. Ljuskronor och grindar, dopträd och ljusbärare till kyrkor är några exempel.

Susanne Kullman har numera sin keramikverkstad i Hillared, Borås, där även Thomas Blomgren har sin smedja. Susanne är utbildad vid HDK i Göteborg. Hon gör vackert arbetade figurer i friare former såsom "gömmor" och "ljusbärare" men även unik brukskeramik.

Gunilla Rajala är en mångsidig textilare. Hon visar "meningsfulla broderier", knyter ofta an till äldre textila traditioner och kvinnors arbetsuppgifter. Även väv, stickning och historiska kläder ingår i skapandet.

Elisabeth Hilling screentrycker på textil och andra material för små och stora rum. Mönsterformer från naturens oändliga skattkammare ingår ofta i bilderna. Årstidernas växlingar är ständiga motiv. Är utbildad vid HDK i Göteborg.