ONSDAG 26 APRIL 2017

Skövde-Mariestad fortsatt aktuella för ny batterifabrik

Idag hölls en presskonferens där det framgick att Skövde-Mariestad är en av åtta platser i Sverige som är fortsatt aktuella för byggandet av Europas största batterifabrik.

Det är företaget Northvolt AB som planerar att bygga Europas största batterifabrik. Ett 40-tal kommuner har ansökt om att fabriken ska lokaliseras till dem, däribland Skövde och Mariestads kommuner som gått samman med en ansökan. Vid dagens presskonferens berättade Northvolts ledning att de nu beslutat att gå vidare och föra samtal med företrädare för åtta kommuner i Sverige, samt två i Finland, bland dem fanns Skövde-Mariestad med.

- Det är givetvis mycket glädjande att Skövde-Mariestad är intressanta som etableringsort och finns med i den fortsatta processen. Vi ser fram emot att träffa Northvolt och presentera de möjligheter som finns här. Vi är väl förberedda och kommer göra vårt yttersta och använda alla gemensamma krafter för att stärka våra förutsättningar som etableringsort, säger Katarina Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Skövde.

Tillsammans med Göteborg är Skövde-Mariestad de enda orterna i Västsverige som är kvar i processen.

Pressmeddelande från: Skövde kommun