ONSDAG 26 APRIL 2017

Viktoria Tolstoy är årets artist på Vårrundekonserten

Många har som tradition att gå på konserten i samband med vårrundan och i år är det alltså Viktoria Tolstoy med band som kommer till Hangelösa kyrka.
Viktoria Tolstoy är en talang utöver de vanliga - självlärd och med en gudabenådad röst. Med snart 30 år i branschen har hon hunnit prova många genrer, men det är framförallt inom jazzen som vi lärt känna henne.

1990-talet var decenniet när en rad unga svenska sångerskor slog igenom, däribland Viktoria Tolstoy, och gav jazzen nytt liv. Hon skivdebuterade 1994 och tilldelades jazzkatten som "årets nykomling". Sedan dess hör hon till våra mest etablerade artister inom genren med en röst som med åren bara mognat.

På sin nya platta, som Nils Landgren för övrigt har producerat, har hon hämtat inspirationen från filmens värld -Moderna tider ("Smile"), Bagdad Café ("Calling You"), Casablanca ("As Time Goes By") - för att nämna några. Spännvidden på låtvalet är stort, men Tolstoy sätter sin egen prägel på musiken, så att det blir en komplett och njutbar helhet, med romantik och stora känslor. Tillsammans med Viktoria kommer en härlig trio bestående av Krister Jonsson (gitarrer), Mattias Svensson (elektrisk och akustisk bas) och Rasmus Kihlberg (trummor).

Efter turné till bland annat Berlin, Hamburg, Kiel, Stockholm (Fasching), Göteborg (Nefertiti) är det nu dags för konsert i Hangelösa kyrka lördagen den 6 maj. Välkommen att hänga med Viktoria och bandet på bio!

Konsert:
Lördag 6 maj kl 19.00
Hangelösa kyrka

Pressmeddelande från: Götene kommun