ONSDAG 26 APRIL 2017

Toner längs vägen - Konsert vårrundan Kinnekulle 6/5

För tredje året arrangerar paret Boman Hald från Österäng ”Toner längs vägen” i Forshems kyrka under Vårrundan Kinnekulle.

Anna BomanHald är ?öjtist och frilansmusiker och turnerar i olika konstellationer. Björn Hald är sångare, gitarrist och låtskrivare och arbetar bl.a tillsammans med sin fru Anna. Under Vårrundan har de stämt möte med några av sina musikervänner och på lördagen är det öppna repetitioner i kyrkan som avslutas med en stor konsert på kvällen.Sabina Agnas och Georg Gulyás tillhör de främsta gitarristerna i Sverige. Georg är även ett känt namn internationellt och har gett ut flera prisade skivor.Marcus Hedenfalk medverkar på marimba och slagverk. Han är en välmeriterad slagverkare från Lidköping, utbildad vid Royal College of Music i Manchester.Urban Agnas är professor i trumpetspel vid Musikhögskolan i Köln och en av världens främsta trumpetare både vad gäller klassik musik och jazz. Han turnerar världen över med Stockholm Chamber Brass och har varit solotrumpetare i såväl Göteborgs Symfoniker som Stockholms Filharmoniska Orkester.

Jan Tammo är kyrkomusiker och kompositör från Mariestad och bidrar som pianist, med arrangemang och kompositioner under kvällen.

På kontrabas möter vi Johan Sundström, jazzmusiker, kompositör och kyrkomusiker verksam i Lidköping. Johan har sin bakgrund vid Musikhögskolan i Göteborg.

Karin Mickelbo är vis- och jazzsångerska med rötter i Lidköping, men sedan många år verksam i Göteborg.

Publiken bjuds på musik av bl.a. Antonio.Vivaldi, Astor.Piazzolla, E. von Koch, Ney Rosauro, Agustín Barrios, Robert Beaser, Claudio Monteverdi. Sigvart Dagsland, Lina Sandell och Manuel de Falla. Detta mixas med jazziga evergreens och svensk folkton i en härlig kammarmusikalisk fusion. I pausen bjuds det på lättare förfriskningar och möjlighet till mingel med musikerna.