MÅNDAG 24 APRIL 2017

Full pott för Team Timab - vann både Kinnekulleträffen och SM i Trolling

På söndagsmorgonen hade vinden mojnat och Vänern visade upp sin bästa sida med svaga vindar och strålande solsken, 76 av de föranmälda 86 båtteamen lämnade äntligen Hönsäters hamn vid halv sju tiden för att starta dagens fiske i Kinnekulleträffen, som på grund av hårda vindar reducerats till en dag i stället för utlysta tre.

Alla var säkert peppade till max då bara en dags fiske skulle avgöra hela tävlingen och det dröjde inte länge innan fiskar började rapporteras in på Kinnekulleträffens onlinerapportering, såg ut att bli en bra fiskedag.Dagens fiske blev direkt avgörande i två tävlingar, dels Kinnekulleträffen men också SM i Trolling. För att få delta i SM skall man vara medlem i Sportfiskarnna, 45 av dagens tävlande båtlag deltog i SM.

Varje båt får ta upp max 6 st öringar/laxar, de måste vara fenklippta och mäta minst 62 cm för att vara godkända, dessutom är antalet beten per båt begränsat till 10 st.


Fredrik Andersson GSFK, Anssi Lehtevä tävlingskonsulent på Sportfiskarna och Björn Blomqvist var med oss ut i onlinebåten när det närmade sig målgång

Klockan fyra på söndagseftermiddagen var fisket över och alla båtar i hamn. Det hade samlats en hel del åskådare vid kaj i det fina vädret för att se vad dagens fiske hade gett för resultat. Invägningen kom snart igång och en hel del fina fiskar fick genomgå mätning och vägning och dessutom scannade man fiskarna efter PIT-tags som registrerar fiskens aktivitet, men idag hittade man ingen märkt fisk. Sedan vidtog en stunds väntan på att resultaten skulle sammanställas och därefter var det dags för prisutdelning med många fina priser skänkta av diverse olika sponsorer.Kinnekulleträffen var sen över för detta år, lite synd att det bara blev en fiskedag när man nu firade 25-års jubileum, men vädrets makter råder man ju tyvärr inte över. Deltagarna fick i alla fall glädjas åt en strålade fin fiskedag på Vänern under söndagen, och med det detta i minnet var det sen bara att packa ihop sina pinaler och påbörja hemresan.

Kinnekulleträffen

1 Team Timab, Skövde, 5 fiskar 19,35 kg
2 Team Rocco, Mariestad, 4 fiskar 17,59 kg
3 Team Harry Plotter, Lidköping, 4 fiskar 17.03 kg

Antal fisk (lax/öring) totalt 70 st
294,91 kg medelvikt 4.213
37 av båtteamen fick fisk denna dag

SM i Trolling

1 Team Timab,Skövde, 5 fiskar 19,35 kg
2 Team Rocco, Mariestad, 4 fiskar 17,59 kg
3 Team Rullsten, Lidköping. 3 fiskar 14,99 kgTävlingens största fisk en fin gullspångslax på 7,780 kg 84 cm drogs upp av Rickard Ström i Team Solid ft. Kungen i området vid Gravarna söder om Djurö.

Kompletta resultatlistor finns på Kinnekulleträffens hemsida: http://kinnekulletraffen.blogspot.se/