TISDAG 18 APRIL 2017

Må gott i Götene – nytt hälsoevent i Götene

Må gott i Götene den 22 april kl.10-14 är ett nytt evenemang i Götene centrum som ska ge besökarna inspiration till ett mer hälsosamt liv. Kunskap om kost, hälsa, matlagning, kultur och träning står i fokus denna vårdag då torget fylls av aktiviteter för hela familjen.

Det kommer att finnas många möjligheter att testa ny mat och dryck under evenemangsdagen. Hannu Sarenström lagar mat utomhus och låter besökarna smaka, Föreningen fruktdrycker bjuder på alkoholfria drycker och på delikatessmarknaden säljs lokala produkter. Köttex ordnar servering på torget och Mästers blommor bjuder på gröna smoothies. Friluftsfrämjandet bjuder in till pyssel med naturmaterial och visar hur ett Trangiakök fungerar.

Götenes nya fritidsgård ”Går’n” har öppet hus och ICA Kvantum deltar i ICA:s 100-årsjubileum med aktiviteter både inne i butiken och ute på torget. För den som är intresserad av att pröva på nya sporter kommer det finnas möjligheter till det på torget. Lundsbrunns golfklubb står redo med svingmaskin och puttmatta och Pokémon Go-föreningen tar med besökare på en tipspromenad då de berättar mer om den interaktiva aktiviteten. Svenska Cykelförbundet visar cyklar för personer med rörelse- och synnedsättning, för den som är sugen på en utmaning går det att testa att cykla 200 meter med sina armar.

"Det blir en dag med fokus på livsstil och hälsa. Innehållet i programmet handlar lika mycket om en meningsfull fritid och socialt umgänge som att vara fysiskt aktiv. Det har varit roligt att arbeta med ett nytt evenemang i Götene centrum med ett stort engagemang från alla medverkande. Föreningar och företag har visat stort intresse av att vara med och vi har därför kunnat skapa en bra bredd på innehållet." säger Elin Axelsson, destinationsutvecklare på Destination Läckö-Kinnekulle AB.

Scenprogram:

"Ullberg & Ljung" är konferencierer och underhåller med komik och musik under hela dagen.

Framför Centrumhuset är det start och mål för cykeltävlingen Kinnekulletrampet.

Dagen avslutas med "Sjung för livet", en konsert med körerna Cantabile, Con Anima, Con Spirito och Barnkören i Liljestensskolan kl.16.00.
Biljetter säljs på Albinos, Siljouren och Medborgarkontoret. (Alla intäkter går till Barncancerfonden Väst).

Ett 30-tal aktörer medverkar i Må gott i Götene som arrangeras av Destination Läckö-Kinnekulle AB, Götene Kommun och Shopping Götene i samarbete med Folkhälsorådet, Matmöten Skaraborg och Leader Nordvästra Skaraborg.

För mer information se: http://www.vastsverige.com/lackokinnekulle/e/241038/Ma-gott-i-Gotene

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB