TISDAG 18 APRIL 2017

Höjda skatter slår mot Skaraborg

I Sverige och Skaraborg krävs hårt arbete men inte särskilt hög lön för att räknas som höginkomsttagare av den (S)-ledda regeringen. Totalt en miljon människor får höjd inkomstskatt, däribland 4 av 10 Skaraborgska barnmorskor, 4 av 10 Skaraborgspoliser och 7 av 10 Skaraborgsingenjörer. Ett hushåll med två arbetande vuxna, en polis och en barnmorska, 4 500 kr under 2017, säger Cecilia Widegren (M) riksdagsledamot Skaraborg, under tisdagen med anledning av att regeringen presenterar sin vårproposition om de ekonomiska förutsättningarna.

Detta är allvarligt, inte bara i kronor och ören. Det leder till att färre barnmorskor och poliser arbetar extratimmar, i en tid när det behövs fler händer i vården och fler som gör oss tryggare. De som ställer upp, är samhällets viktiga samhällsbärare och arbetar får alltför lite kvar i plånboken av extra ersättning. Regeringen Löfven (S) och (MP) har höjt skattekvoten med 23 miljarder, vilket är den största höjningen av andelen sedan Carlsson (S)-regeringen på 1990-talet.

Det måste bli mer lönsamt att arbeta. Regeringens skattehöjarpolitik är för dyr för Skaraborgs barnmorskor och poliser. Skaraborg behöver fler händer i vården och fler poliser. Vi moderater föreslår 5 000 fler poliser de kommande åren.

Den höjda bensin- och dieselskatten är ett svek mot alla i Skaraborg som inte kan välja bort bilen för att köra till arbetet eller skjutsa sina barn till aktiviteter. Inför valet lovade regeringen att inte höja bensinskatten. Löftet har ersatts med en årlig indexerad höjning. En familj som kör två bensinbilar kommer få höjd skatt med 2 600 kronor över två år, bara på köp av bensin.

Vi Moderater har en annan plan för Skaraborg och Sverige. Vi vill att det ska löna sig bättre att arbeta och att driva företag. Vi vill sänka skatten på låga inkomster och införa ett bidragstak så att det lönar sig bättre att gå från bidragsberoende och utanförskap till arbete. Vi vill stoppa skattehöjningar för de som arbetar i välfärdens kärna, välfärdens medarbetare, avslutar Widegren (M).

Pressmeddelande från: Moderaterna