TISDAG 11 APRIL 2017

Strömma gör Göta kanal till kryssningsklassiker - tar upp konkurrensen med internationella koncept

I juni lanserar Strömma för första gången en tredagarskryssning på Göta kanal och tar därmed upp konkurrensen med de berömda internationella kryssningskoncepten. Kryssningen lockar med spännande kulturarv, fantastiska miljöer och matupplevelser i världsklass.

Att glida fram på Sveriges längsta kanal och lägga till vid historiska platser för att sedan inta sin egen middagsplats vid kaptenens bord, är en reseupplevelse man idag kallar Once-in-a-lifetime. Nya tredagarsturen på Göta kanal står i klass med kryssningar världen över, med hög service och flerfaldigt prisbelönt kök.

- Intresset för kortare kryssningar ökar hela tiden. Göta kanal är ett av Sveriges största turistmål och på den här turen har vi lagt stor vikt på maten och livet ombord. Kryssningen är vacker, inspirerande och passar perfekt för de som vill uppleva den svenska kulturen både miljö- och smakmässigt. Tredagarsturen kommer att gå under namnet Göta kanals pärlor, säger Peter Henricson, affärsområdeschef på Strömma Turism och Sjöfart.

De kryssningsintresserade resesällskapen ombord kommer traditionellt främst från Sverige, Australien, USA och Europa. Alla väljer kryssningen för att guidas genom landskapet och följa Göta kanal som förenar Östersjön med Nordsjön. De anrika båtarnas hytter är nyrenoverade och på menyn har Strömma noggrant utvalda råvaror från producenter längs kanalen. Därtill väl utvalda viner.

- Miljön inbjuder till social samvaro. Tillsammans upplever gästerna svensk historia, dramatiken vid slussarna och besök vid berömda slott och gårdar. Samvaron ger vänner för livet och innan de tre dagarna är slut så har nya resesällskap bildats och en nästa kryssning planeras till en annan del av världen, säger Peter Henricson.

Under flera hundra år har turister upplevt färden på Göta kanal. Den är prisad som årtusendets främsta byggnadsverk, grävd, sprängd och murad under 22 år av 60 000 man för att underlätta handel. Göta kanal invigdes 1822 och löper sedan dess genom vitt skilda miljöer såsom vidsträckta Vänern med dess skärgård samt genom smala kanaler och trånga passager. Slussystemet i Berg har 15 slussar och är en av resans höjdpunkter. En annan pärla är Forsvik Bruk, en av Sveriges mest kända bruksmiljöer och landets äldsta sluss.

Pressmeddelande från: Strömma