TORSDAG 6 APRIL 2017

Äntligen premiär! Köp majblommor av skolbarn i hela Sverige 6 april!

I dag är det äntligen dags för Majblommans årliga insamling! 6 april kl 12.00 börjar skolbarn över hela landet att sälja majblommor till förmån för barn som har det svårt, på hemorten. Årets röda majblomma är nyckelpigeprickig och har designats av Miranda, 11 år, med anledning av Majblommans 110-årsjubileum.

Dagen till ära bjuder Majblomman på en festlig premiärshow på Mall of Scandinavia i Solna. Skolbarn från norr till söder kan följa sändningen via majblomman.se, under ledning av Tobbe Trollkarl. Gästartister är Panetoz. Som särskilda ambassadörer välkomnar Majblomman samtidigt en rad välkända profiler, som säljer majblommor tillsammans med barn på två köpcenter i Stockholmsrtrakten: Jens Lapidus, Camilla Läckberg, Amanda Winberg, Pernilla Wahlgren, Micael Bindefeld och Sofia Wistam säljer majblommor tillsammans med barn från två skolor. Betalning med SMS erbjuds!

Förra året samlade Majblomman in 66,2 miljoner kronor, och barnens insats låg bakom den absoluta lejonparten. Pengarna från insamlingen går sedan till barn som har det svårt, i den kommun där majblommorna säljs. Bidragen delas ut för att barn i familjer med skör ekonomi ska kunna få sådant som många tar för givet: en cykel, ett par glasögon, ett medlemskap eller busskort. Majblommans vision är att alla barn ska kunna vara med i gemenskapen med kompisarna i skolan och på fritiden. Majblommans främst prioriterade frågor rör barns rätt till trygga skollov, barns rätt till helt kostnadsfria glasögon och barns rätt till en avgiftsfri skola.

Majblommans jubileumsår kommer att uppmärksammas på många vis, både lokalt och rikstäckande. En höjdpunkt blir Majblommans Dag på Gröna Lund 31 maj, då barn från hela landet bjuds på en heldag av Majblomman och Parks & Resorts. Ett annat viktigt arrangemang blir vårt seminarium om barns villkor förr och nu, vilket hålls under hösten.

Nytt för i är att alla barn kan ta betalt med SMS. En efterfrågad tjänst och säkerhetsfaktor.Majblomman har sedan länge uttalade rutiner för barnens trygghet under insamlingen. Reglerna har fungerat väl under många år, och kompletteras nu med SMS-betalning.

Pressmeddelande från: Majblomman