ONSDAG 5 APRIL 2017

Sommarens största läger är Scouternas Jamboree17

Under åtta dagar möts 11 000 barn, unga och ledare för att tillsammans skapa och uppleva äventyr, ha kul och lära känna nya vänner. Jamboree17 blir det största scoutlägret i Sverige på många år och där många av deltagarna aldrig tidigare upplevt ett så stort läger. Läget samlar deltagare från 29 länder och går av stapeln på Rinkabyfältet utanför Kristianstad den 5-12 augusti. Under veckan bjuds tusentals barn in som inte testat scouting tidigare.

Öppenhet, medskapande och stärkt självkänsla är teman som genomsyrar veckan. Bland annat kommer drygt 11 000 barn och ledare jobba med programmet Free being me för att göra upp med kroppsideal och bygga en stark kroppslig självkänsla.

– Det kommer att bli otroligt häftigt att samla så många barn och unga på samma plats och extra kul är att vi bjuder in över tusen barn och unga att utforska scouting tillsammans med oss. Vi växer i medlemsantal för tredje året i rad och vi vill att ännu fler ska upptäcka vad vi gör, säger Anna-Karin Hennig, projektledare Jamboree17 och fortsätter:

– Vi hade satt ett ambitiöst mål på 15 000 scouter och 5 000 deltagare som ännu inte är medlemmar. När vi nu stängt anmälan för deltagare ligger vi på drygt 11 000, vilket vi är mycket nöjda med. Av dessa är 1 400 deltagare som för första gången får prova på scouting. Fortfarande finns det möjlighet att anmäla sig som funktionär, säger Anna-Karin Hennig.

På Jamboree17 finns aktiviteter för alla åldrar. Det kommer spelas live-Minecraft, tävlas i katapultbygge, hoppas i studsmattor och genomföras fototävlingar. Regnbågscaféet bjuder på intressanta föredrag och plats för umgänge. Under kvällar och nätter hålls scenerna igång med livespelningar, filmvisning, och danceoke. Äventyr och kompisar när det är som bäst.

Pressmeddelande från: Scouterna