ONSDAG 29 MARS 2017

Dags för generalrepetition för sommarens Power Big Meet

Årets Vårmarknad i Sparbanken Lidköping Arena kommande lördag blir både ett kärt återseende för det evenemang som var först in i Arenan efter att isen hade tagits bort redan invigningsåret 2010. Arrangemanget har sedan varit Arenan trogen, som vår första gäst varje år och ett lika säkert vårtecken i vår region som tranorna vid Hornborgarsjön. I år blir det åttonde året i Arenan och ett år som samtidigt innebär början på något nytt och något mycket större.

Powers Vårmarknad i Arenan blir detta år lite av en generalrepetition på vad som komma skall i sommar då Big Meet gästar Lidköping och Hovby Flygplats. Vårmarknaden är Skandinaviens största inomhusmarknad för Amerikanska bilar och memorabilia. Även om denna träff inte når upp till sommarens förväntade monstersiffror med 20 000 bilar och 80 000 tillresta så är det tusentals bilar och upp mot tiotusen besökare även under denna träff. Det ger också arrangören Kjell Gustafson en möjlighet att både förbereda sommarens stora träff samtidigt som han är mitt uppe i att förbereda vårmarknaden. Under fredag morgon och eftermiddag så är det jobb på Hovby flygplats som gäller för att under kvällstid och tidig lördag morgon fortsätta inne i Arenan.

Trots att Kjelle Power som han kallas i dessa sammanhang har fyllt 67 så verkar det inte finnas några tecken på att börja ta det lugnt. Han är nyss hemkommen från en två veckors vistelse i USA där han arbetat med att få fram all Merchandise och alla give-aways till sommarens Big Meet. Det är allt från T-shirts till Amerikanska registreringsskyltar,där hans varumärke tryckts tillsammans med årtal och namnet på den nya arrangörsorten, Lidköping. Framförallt registreringsskyltarna har genom åren kommit att bli riktiga samlarobjekt. Man kan hitta registreringsskyltar från särskilt eftertraktade Power Meet år för tusentals kronor på Blocket och Tradera. Kjell är övertygad om att detta både beror på de värden man byggt in i varumärket genom åren, men också på var prylarna tillverkas. Det är nämligen endast "Made in USA" som gäller;

- Jag vill att mina besökare skall veta var prylarna är tillverkade. Känslan för att det har tillverkats i samma land som bilarna och att båda tillhör samma kultur, kan inte ersättas med att det vore billigare att tillverka detta i något annat land. Det är viktigt för oss att det är genuint och att våra besökare också uppfattar detta.

Det här med att bygga varumärke har alltid varit något som han varit duktig på och värnat om. Det är också detta som gör att det faktiskt går att flytta ett så stort evenemang som Power Big Meet. Tvärt emot vad många Västeråsare och besökare på Big Meet, när detta gick i Västerås tror, så har ju arrangemanget genomförts på andra platser även tidigare. Man kan faktiskt säga att arrangemanget efter att ha lånats ut under ett stort antal år, lite grann har flyttat hem då det är återbördat till regionen. Redan 1979 arrangerades det i Skövde och 1986 var det Kinnekulles tur.

Det är med stor spänning vi ser fram emot både Powers Vårmarknad så väl som sommarens Big Meet.

Pressmeddelande från: Lidköpings kommun