ONSDAG 22 MARS 2017

Nu får alla i Töreboda närmare till bilbesiktningen - Besikta etablerar ny station

Torsdagen den 23e mars öppnar vi portarna till vår nya besiktningsstation i Töreboda. Efterfrågan på utökade kontroller för ökad säkerhet i samband med den lagstadgade kontrollbesiktningen är stor och etableringen ligger i linje med Besiktas strategi att finnas nära sina kunder.

Den nya Besiktastationen erbjuder besiktningar och efterkontroller av personbilar och lätta släp. Stationen som ligger på Borrebodagatan har öppet måndag-fredag 7–16 och erbjuder möjlighet till både bokningar och drop-in.

– Säkerhet är Besiktas främsta fokus och nu kan äntligen de boende i och runt Töreboda få en säkrare besiktning på hemmaplan. Förutom den lagstadgade besiktningen ingår, utan extra kostnad, utökade kontroller av ABS-bromsarna och krockkuddarna, säger Mats Pettersson, Marknadsområdeschef på Besikta bilprovning. Resultatet av extrakontrollerna rapporteras inte till Transportstyrelsen utan är bara för din egen säkerhets skull.

– Genom egen statistik har vi upptäckt att många moderna bilar har avvikelser i elektroniken som styr viktiga säkerhetssystem. Med vår extrakontroll, vill vi ta vårt ansvar för att bilisterna ska kunna upptäcka dessa fel i tid och öka säkerheten för förare, medpassagerare och trafikanter, säger Mats Pettersson.

Pressmeddelande från: Besikta