FREDAG 17 MARS 2017

Nu ger sig hundratusentals skräpplockare ut

Håll Sverige Rents stora skräpplockarkampanj Vi Håller Rent är i full gång. För de i Götaland som vill ha gratis skräpplockarmaterial är anmälan öppen en vecka till. Förra året deltog nästan 770 000 skräpplockare i 284 av landets 290 kommuner. I år hoppas Håll Sverige Rent på ännu fler deltagare.

– Vi ser att nedskräpningen ökar och våra hav är fulla med skräp. Det är ditt och mitt skräp, och det försvinner inte av sig själv. För de som är med i kampanjen blir skräpet synligt och förhoppningsvis låter man bli att kasta skräp i framtiden, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Nedskräpningen är en fråga som engagerar alla. Allt från företag, skolor och förskolor till vanliga privatpersoner deltar varje år. De som vill ha gratis skräpplockarmaterial som säckar, påsar och Skräpspel från Håll Sverige Rent måste anmäla sig senast 26 mars.

– Varje år får Håll Sverige Rent hundratusentals människor att plocka skräp. Det skapar en medvetenhet kring problemet med nedskräpning – en medvetenhet som vi hoppas leder till ändrade attityder och beteenden, säger Johanna Ragnartz.

I Götaland är hittills 127 av 140 kommuner med och stöttar sina medborgare genom att hjälpa till att dela ut gratismaterialet från Håll Sverige Rent.

Förra året var Västra Götaland det län som hade flest skräpplockare i hela landet.

Pressmeddelande från: Håll Sverige Rent